Uitgebreide visuele uitleg Kinesiologie

Home >

 

Tijdens de behandelingen houd je je kleren aan. Zorg voor makkelijk zittende kleren.

Dit is een uitleg voor mensen die problemen hebben met lezen en de informatie visueel beter opnemen. Bijvoorbeeld beelddenkers, mensen met dyslexie, maar ook jongeren en volwassenen met ADHD/Pdd-nos/autisme nemen de informatie met foto's of film beter op. Op You Tube is veel informatie te vinden. Maar blijf alert en beoordeel het met gezond verstand.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een methode om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren en tevens is het een methode om blokkades en onbalansen in het lichaam op te sporen door middel van spiertesten.

1. Wat is een spiertest?

Dit zijn voorbeelden van enkele testen.


2. De onbalansen of blokkades worden gecorrigeerd met:

· Vasthouden of masseren van acupressuurpunten.
· neuro-lymfatische punten op het lichaam.
· neuro-vasculaire punten op het hoofd.
· Behandeling meridianen.
· Soms met ondersteuning van bloesem-remedies. Zie >
· Eventueel aangevuld met andere kinesiologische technieken.

 

3. De spieren hebben een verbinding met meridianen (energiebanen) van het lichaam.

Dit zijn meridianen (energiebanen van het lichaam). Zie >

4. Het volgende plaatje zijn enkele spiertesten, die gerelateerd zijn aan meridiaanwiel en deze zijn weer gekoppeld aan bepaalde emoties.

Dit is maar een beknopt overzicht om u een indruk te geven. Voor meer informatie, neem gerust contact op. Zie >

Touch for Health en Kinesiologie zijn geschikt voor chronische problemen, gezondheidsklachten, trauma’s, emotionele problemen. Werk, relatie, school, scheiding en meer…. Zie ook >

Kinesiologie is een manier van behandelen, waarbij uitgegaan wordt van de unieke mens, met zijn/haar eigen levensverhaal, kwaliteiten, drijfveren, valkuilen, problematiek, ziektegeschiedenis, emoties en cel-herinnering; kortom deze unieke mens staat centraal in de behandeling. Geen enkele behandeling is hetzelfde.

Worden Kinesiologie en Touch for Health vergoed?
Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt de behandeling geheel of deels vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Zorgverlenernr.: 32103 - praktijkcode 11035.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of polis. Elk jaar kan het veranderen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor Kinesiologen vermeld bij zorgverzekeraars als B.v.K. Registratienr. 03-01-025 en S.R.B.A.G. Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Alternatieve Geneeswijzen. Verder geldt de algemene voorwaarden van B.V.K. zie www.ki-net.nl. Ook begeleid ik kinderen en ouderen met een persoonsgebonden budget (PGB).

Informatie: boek 'Touch for Health' van John F. Thie en Matthew Thie www.touch4health.com

Laatste update: 28-Jul-2014

auteur: Wies vd Loo-Schalkx

Terug naar de Homepagina van http:www.kinesiologie-boxtel.nl